Група “Гиздосия” | Виртуален Свят

Група "Гиздосия"

Гергана Грозданова

Преподавател

Уроците се провеждат

}

Понеделник: 17:30 – 19:00 ч

Сряда: 17:30 – 19:00 ч

ул. Свобода №1 етаж 2,

сграда на РЦМ

гр. Благоевград

През последните десетилетия интересът на младите нашенци към българския фолклор безспорно беше позатихнал. Към днешна дата обаче все повече българи се насочват към танцовите школи и то по много проста причина – практикуването на весели народни танци може успешно да замести всички онези досадни часове във фитнес залата.

Да, оказва се, че тропването на хоро е много приятен и лесен метод да изваем всички онези части от тялото си, които ни създават притеснение.

Движенията, които се извършват, ни помагат бързо и ефективно да изгаряме калории и да се чувствате леки и пъргави. Този вид тренировка е подходящ за хора на всякаква възраст и действат ефикасно както при дамите, така и при представителите на силния пол.

Освен за нашата физическа форма обаче народните танци се грижат и за душевността ни. Практиката показва, че само след час, прекаран в танцова школа, се чувстваме много по-развеселени, спокойни и щастливи. Или казано с други думи народните танци са един истински антидепресант!

Този вид забавление също така ни помага да опознаем по-добре собствения си фолклор и да намерим нови възможности за изява. Уверяваме ви, че започнете ли веднъж да изучавате българските хора, с нетърпение ще чакате всеки фолклорен фестивал или празник.

VI Международен фолклорен фестивал „Бобошевско веселие”

Участие в VI Международен фолклорен фестивал „Бобошевско веселие” с групата по фитнес фолклор”...

34 издание на Международния фестивал “Истибанско здравоживо” в Македония

Групата по фитнес фолклор” ГИЗДОСИЯ”, към читалището, взе участие в 34 издание на Международния фестивал "Истибанско...