ХІV-ия фолклорен фестивал „Балкански игри“ в Измир | Виртуален Свят

Талантливи млади танцьори от две благоевградски формации представиха България на ХІV-ия фолклорен фестивал „Балкански игри“ в Измир. Клуб „Родолюбие“ към Народно читалище „Виртуален свят“ и ансамбъл „Пиринче“ към ЦЛТРДБ участваха в мащабния форум по покана на кмета на Измир и поделиха фестивалната сцена със състави от Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Гърция и домакините от Турция.
Организаторите се бяха погрижили да ги разведат из емблематични исторически места в района, като древния град Ефес, най- тихото в света етно село Селинджи, като програмата бе съобразена дори с религиозната ориентираност и за християнските състави включваше визита на къщата , в която до смъртта си е живяла Дева Мария и крепостта на Йоан Кръстител. 90 % от нашите момичета и момчета за първи път пътуваха до Турция и останаха изключително впечатлени, дори и от разходката с корабче , на което имаше дискотека с музика от страните на всички участници
Освен с красивия плакет за участие благоевградчани се прибраха и с няколко покани за участие в подобни фестивали в Косово, Босна и Херцеговина и Македония.