Виртуални музеи | Виртуален Свят

Виртуални музеи

 1. Национален природонаучен музей на САЩ

Институцията често е наричана “Смитсонов природонаучен музей”, тъй като е под опеката на Смитосновия институт. Музеят представлява комплекс от 19 по-малки музеи и изследователски центрове. Предвид, че се намира във Вашингтон, посещението му изобщо не е лесно, макар и да работи без прекъсване 364 дни в година. Уеб екипът на музея не само, че е създал изключително удобен сайт, но е изградил и една от най-добрите виртуални разходки. Потребителите могат да влизат в 3D модели на всяка стая, да се възползват от вируталния гид или пък да си избират конкретно място от картата. Изисква се доста добра интернет връзка и flash плейър. Удоволствието и обогатяването от виртуалната разходка обаче е гарантирано.

2. Лувър

Може би най-известният музей в света и съвсем не случайно. Уеб екипът на Лувъра е направил всичко, за да може сайта да отговори по най-добрия начин на високия престиж на институцията и да го допълни. Интуитивният дизайн помага на хората да се ориентират сравнително бързо и лесно сред огромната база данни и полезна информация.

3. Виртуален тур в Ермитажа

Усетете абсолютната красота и величие на този музей. Основан през 1764 година от Екатерина Велика, днес той е най-големият музей в Русия, както и един от най-големите и старите в света. Колекцията на Ермитажа е съставена от над 3 милиона творби на изкуството и артефакти на световната култура. Сред тях са скитски и византийски художествени изделия, картини на Ел Греко, Гоя, Веласкес, Рембранд, Пикасо и много от най-прочутите автори в света.

4. Музей Соломон Гугенхайм в Ню Йорк

Пренасяме се в САЩ – във впечатляващата сграда на архитекта Франк Лойд Райт. Проектирана като спирала – по-тясна към основата и по-широка към върха, сградата на музея е много интересна за разглеждане с Google Street View.

5. Музеят на теракотената армия в Китай

Повече от 8000 теракотени войници ви чакат, за да ги разгледате. Ако скоро нямате път към планината Лишан в китайската провинция Шънси, но пък искате да разгледате „по-отблизо“ една от главните забележителности на Китай – Теракотената армия, кликнете тук.