уеб програмиране

Уроци по уеб програмиране

Уеб програмирането е термин, обхващащ множество значения, основно свързани с работата извършвана при разработването на уеб сайт за Интернет (WWW) или интернет (частна мрежа). Уеб Уеб програмирането може да варира от разработването на най – простите статични единични страници от обикновен текст до най – сложните уеб – базирани интернет приложения, електронни бизнеси и услуги от типа на социалните мрежи.

По – обширен списък на задачите, които уеб програмирането обикновено обхваща може да включва уеб дизайн, разработване на уеб съдържание, писане на скриптове за клиент/сървър приложения, конфигурации за уеб сървър и мрежова сигурност и разработване на приложения за електронна търговия.

Сред професионалистите в областта на уеб програмирането терминът има по – скоро тези аспекти, които са ориентирани към изграждането на сайта, кодиране и писане на маркиращи езици като HTML.

За големите организации и бизнес уеб програмистките екипи (тиймове) могат са се състоят от стотици уеб разработчици (програмисти).

По – малките организации могат да се нуждаят от един перманентен или контрактов (по проект) уебмастър или вторични изпълнители и позиции като графичен дизайнер и/или специалист – техник по информационни системи (ИТ специалист). Уеб програмирането може да бъде от типа съвместно разработване на приложения с участието на няколко департамента, а не само на един конкретно фокусиран върху тази дейност департамент.

logo

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ

ВИРТУАЛЕН СВЯТ

Ако имате каквито и да били въпроси не се колебайте да използвате долупосочените адреси за връзка!

Никога не ги карай да те обичат, дете мое. Настоявай да те оставят. И знай, че този, който устои и остане, те обича истински. - Димитър Талев

Ако си тъжен.. - казваше баба... Тогава плачи. Когато сълзите свършат, животът продължава! - Дора Габе

Най-силна е онази любов, която може да проявява слабости. - Елин Пелин